Hoppa till huvudinnehåll
Maritiman Göteborg

Skolklasser

Mönstra på för kunskap

Skolklasser

Ett besök på Maritiman hjälper dig och din klass att på ett äventyrligt och spännande sätt fördjupa er i en mängd olika ämnen. Med vår anläggning som klassrum kan du tillsammans med dina elever genomföra lektioner som hjälper eleverna uppnå läroplanens kunskapskrav i de flesta olika ämnen, genom hela grundskolan.

Önskar ni ett mer lättsamt besök kan du boka en rundtur tillsammans med en av Maritimans duktiga guider, där klassen får möjligheten att fördjupa sina kunskaper i maritima frågor. Det finns också möjlighet att boka en digital lektion för er som föredrar att inte besöka oss på plats, dessutom erbjuder vi även lektioner för den anpassade grundskolan. 

LYSSNA, LÄR & LABORERA

Utforska Maritimans havslabb, en värld av spännande experiment och klurig problemlösning. Här kan ni lära er mer om vattnets egenskaper, havet och vår miljö. Hur funkar en ubåt, vem kan bygga den snabbaste båten och hur kan vi rädda havet? Genom 11 olika stationer kan ni utforska och lära er mer om densitet, hydrodynamik, ytspänning och mycket mer.

LEKTIONER FÖR ALLA ÅLDRAR OCH ÄMNEN

Vi på Maritiman vill gärna vara ett stöd för regionens skolor, oavsett ämne och ålder på eleverna. Vi erbjuder därför ett flertal olika högkvalitativa, pedagogledda lektioner. Önskar ni att ert besök hos oss ska handla om något annat än det vi föreslår nedan är ni välkomna att skicka denna förfrågan till vår museipedagog Johannes på johannes.olsson@maritiman.se. För övrig information och bokning, ring 031-10 59 50 eller skicka ett mail till bokning@maritiman.se

ENTRÉPRISER SKOLKLASSER 2024
 UNDER ÖPPET/KONTORSTIDER
Gruppentré skola - ungdomar upp till och med 15 år55 SEK/elev
Gruppentré skola - lärare110 SEK/lärare
Pedagogledd lektion - pris per grupp (max 20 elever/grupp)300 SEK
Digital lektion - pris per klass300 SEK
Maritiman Göteborg Maritiman Göteborg
Maritiman Göteborg